home

2. децембар 2007.

Србијо дигни главу!

Србијо отвори очи!

Пет дана је прошло од такозваног "Дана заставе", шиптарског празника који је прослављен у Србији, у Бујановцу скидањем српске и качењем албанске заставе, а у Београду забраном истицања наше тробојке од стране српске полиције. За овај догађај без преседана, који је немогуће замислити у било којој држави на свету, до сада нико није сносио одговорност или дао неко образложење. Срамна је незаинтересованост и лицемерно ћутање српске политичке елите и њихових медија у вези овог догађаја.

Да ли је могуће да је то заинтересовало једино посланика из Руске федерације, док је јавност ове земље остала нема?

Несхватљива је медијска блокада поводом овог случаја који превазилази границе стандардне тортуре над навијачима.

Шта је потребно да ураде "непогрешиви" тумачи закона у униформама да би медији обратили пажњу на њихово понашање испред и на стадиону? Овај случај превазилази све њихове досадашње покушаје да на силу изазову инцидент са нама. Показали су да њиховој бахатости и самовољи нема граница. Овај инцидент је увреда за сваког грађанина Србије. Овај инцидент је шамар српској државности.

Србијо отвори очи! Србијо дигни главу!

 

 Скенирани документ који се налази у предходним редовима је званичан протест руског посланика Николаја Курјановича министру МУП-а Србије. Једини човек који је одреаговао је управо господин Курјанович.

 У знак захвалности, навијачи Рада су после утакмице са Сремом, предали дрес ФК Рад са исписаним презименом Курјанович званичном представнику амбасаде Руске федерације у Београду. Дрес ће бити дипломатском поштом прослеђен члану комитета за безбедност Руске федерације Николају Курјановичу.

 

 Живела Србија!

 

« назад на вести