home

28. новембар 2007.

Србија у ланцима...

Оно што било који грађанин Србије ни у најлуђим сновима не би помислио, десило се данас на стадиону ФК Рад-а. Полиција је забранила уношење на трибину српске тробојке уз образложење да она провоцира госте, да може бити злоупотребљена да би се наудило гостима из Новог Пазара, и да српској тробојци није место на овој утакмици јер не игра репрезентација Србије!?!?!??!!?!!! После "тешких" преговора који су трајали скоро сат времена, полицијски командир је дозволио да се застава окачи!

У држави Србији, у њеном главном граду Београду, званични репресивни орган је забранио истицање српске тробојке на територији државе Србије!!!!! Нови Пазар је град у Рашкој области, Нови Пазар је град у држави Србији!!! Како српска тробојка може да провоцира грађане Србије? На то питање може вероватно да одговори господин министар који је специјализован за машино-браварски занат. Да одговори на питање, зашто је у држави Србији потребно да припадницима МУП-а оставите личну податке ако имате у поседу српску тробојку?!?!? Зашто је потребно да вас за качење заставе са српским симболима припадници МУП-а снимају као да сте најгори терористи? Зашто је потребно да руководство клуба домаћина гарантује да та застава неће повредити осећања учесника спортског догађаја?

 Навијачи Рада нису одустали, и нису се повиновали наређењима овлашћених службених лица, па је након скоро сат времена "тешких" преговора ипак дозвољено истицање српске тробојке на територији државе Србије!

 Навијачи Рада овај пут нису ушли на стадион Рада, јер нису хтели да опет буду жртве монтираног процеса као пре годину дана. У знак солидарности са људима који су пре годину дана ухапшени за вербали деликт, а против којих је ових дана обновљен кривични поступак за вербални деликт, навијачи Рада нису пружили подршку небеско-плавим са трибине. Људима је подељен проглас у којем је објашњен разлог данашњег протеста на утакмици са Новим Пазаром. Објављујемо проглас у целости:

ПРОГЛАС

Прошло је годину дана од када је 150 људи ухапшено по налогу државних органа. 150 људи је ухапшено зато што су српске националности. 150 људи је ухапшено за вербални деликт.

Приведени као у најгоре време комунистичког режима. Приведени као највећи злочинци. Представа изрежирана за ТВ камере. Представа изрежирана за још један плус код међународне заједнице. Плус за очи оних који су нас пре 8 година бомбардовали. Плус за очи оних који су убијали нашу нејач. Међународни полтрони у Србији, исти они који су на сав глас причали против режима Слободана Милошевића, понашају се горе и од њега самог.

150 људи приведено је у зграду МУП-а у улици Деспота Стефана, држани су на коленима са рукама иза леђа више сати. После испитивања, свима су уручени позиви за информативни разговор без законског основа. 10-так људи је задржано и одређен им је полицијски притвор. Полицијски инспектори су изјавили да све доказе имају на видео снимку који поседују. Полиција је почела акцију упадања у станове навијача Рада. Чак су прибегли и новом методу привођењa на радном месту. После истека полицијског притвора, сви су одведени код истражног судије. По окончању саслушања, судија је оценио да нема основа за притвор. Припадници МУП-а су изненада изјавили да не поседују снимак за који су тврдили да је крунски доказ против ухапшених. Пале су у воду и исконструисане и напамет научене изјаве припадника МУП-а који су обезбеђивали тај меч.

Ових дана, на годишњицу хапшења 150 људи, поступак против 10 људи за вербални деликт је поново обновљен. Суди се људима за које полиција сматра да требају бити склоњени, заплашени, прогнани. Суди се чак и онима који нису ни били присутни на тој утакмици.

Данас нећемо насести на замку и дозволити да нам се понови монтиран поступак наше државе. Господо, данас нећете зарадити још који прљави долар преко леђа људи који само воле Рад и Србију.

« назад на вести