home

21. новембар 2007.

Закон за све?!?

 Волети боје- значи бити ризичан. Не одустајати од својих принципа- значи бити ризичан. Не пристајати на њихов лажни морал- значи бити ризичан. Стајати на сунцу, киши, снегу на свим крајевима наше земље зарад љубави према клубу- значи бити ризичан.

  А да ли се неко упитао колики ризик у својим главама носе исти они који нас за рачун политичара туку и пребијају, без обзира ко је на власти? Ко њих може да држи под контролом? Да држи под контролом њихову самовољу и њихово произвољно тумачење закона?

 

 Ко ће да држи под контролом ове модерне каубоје? Који закон њих може да заустави? Када полицајац извади пиштољ на трибини препуној људи, када пуца из истог тог пиштоља, када тим куршумом рани човека, онда он не одговара. Када се то деси онда чак нема ни потребе за утврђивањем одговорности? Ипак је то мало озбиљније од обичног обијања трафике ради користољубља. Ако затварамо очи на доказани лоповлук министра, да ли треба да затварамо очи на бахатост и самовољу припадника МУП-а? Да ли треба да ћутимо док нам не ставе метак у чело? Наравно, без прекорачења овлашћења. Јер на крају- њима је све дозвољено, зар не?

 Зар овакви људи да кроје нашу судбину? После годину дана "истраге" на сумњив начин су подигнуте оптужнице против десетак људи који су пре годину дана ухапшени за вербални деликт. Ухапшени јер су Срби. Шта рећи на ту чињеницу да је подигнута оптужница и против човека који уопште није био присутан на тој утакмици?!? Сведок инспектор Марко Петровић тврди другачије.

 И поред претњи и уцена упућених људима који су приведени, нико није поклекао под притиском. Судија је одбацио наводе оптужнице писане у канцеларијама политичара, а да се све не заврши тако побринуо се поменути инспектор Марко Петровић, обећавши да ће он већ некога да нађе да посведочи да су Срби скандирали оно што је политичка елита написала у оптужници. И нашао је: више сведока који имају идентичне приче, који само што не запевају у стиховима све пароле које су тобож чули.

 А снимак догађаја који је експресно прослеђен невладиним организацијама и владиним медијима? Он није уврштен у доказни материјал. Исти тај снимак, полицијски снимак, који је послужио за прљаву пропагандну игру, једноставно је нестао! Али чему снимак? Чему снимак када се инспектор Марко Петровић већ толико потрудио да нађе сведоке који ће да посведоче да су видели и чули оно што им је он рекао да су видели и чули. Марко Петровић у улози тужиоца и судије. Марко Петровић који кроји судбине због властитог неуспеха на пословном и породичном плану. Марко те тужи, Марко ти суди.

 

« назад на вести