home

11. октобар 2007.

Логор на Бањици!!!

 Овако је Јунајтед Форс видео своју трибину у мечу небеско-плавих против Радничког из Пирота. Наизглед нормална утакмица се претворила у демонстрацију моћи државних органа против људи који су дошли да подрже свој клуб. Полиција је забранила уношење свих врста застава. Полиција је забранила уношење бубња на трибину. Без објашњења или оправдања. Да ли је реч о примени новог закона није нам познато. Група је одлучила да не присуствује овој утакмици због одузимања права за нормално бодрење и навијање. Део групе је испратио прво полувреме и тада су и они напустили стадион на Бањици.

    Индикативно је то да већ дуже времена репресивни органи државе Србије настоје по сваку цену да смање обим организоване подршке Фудбалском клубу Рад. Већ дуже времена траје притисак државе на групу да одустане од верности свом клубу. Самовоља одговорних људи из МУП-а Србије, што руководећег кадра, што њихових људи на терену, превазилази законске оквире. Стиче се утисак да је ово једина земља у региону у којој органи реда произвољно тумаче законе. Не чуди ако знамо како се у овој земљи постаје министар полиције и који коефицијент интелигенције је потребан у држави Србији да би се постало припадник органа реда.

 Докле ће више да траје криминално понашање МУП-а Србије?!? Где су политичарима те "европске вредности"? Да ли су навијачи једини проблем у овој држави? Коме у овој држави могу да сметају заставе и бубњеви?!?! Коме у овој држави комад платна и музички инструмент могу да представљају претњу?!?

 У држави у којој да бисте постали министар полиције, морате да украдете кутију жвака из локалне трафике, навијачи представљају претњу!?!? Претњу представљају људи који по киши и снегу бодре свој клуб не одустајући од верности?

 Не можете нас уклонити. Не можете нам наметнути ваше системе вредности. Никада се нећемо повиновати вашим одлукама.  

 Господо политичари и полицајци:

 НЕЋЕМО СТАТИ!!!

 

« назад на вести