home

12. јун 2012.

Тврдим непобедив сам!

Ранко Кристијан Стојић, 55 година, као малолетник у Дизелдорфу преварио играча из немачке "цвајта" лиге, одлежао два дана у притвору

Најпре ваш неки осврт на тренутно стање у друштву?

 Слушајте, 90 посто становништва осећа све трагедије и тежине ове кризе, док криминалци бујају, људи који их подржавају бујају. У правосуђу рупе, у тужилаштву рупе. Адвокатура комплетно корумпирана и шта ти ја знам, наћи, не може једна правна држава тако да функционише к`о што се сада моментално дешава.

Како један менаџер може да опстане у таквом окружењу?

 Поштеним радом не можете да створите ништа, јер држава је у кризи, буџет је минималан, не може менаџер за 100000 евра месечно да ради. Боље све или ништа.

Како коментаришете остале менаџере на нашим просторима?

 Гледају фимлове к`о што су "Скарфејс", к`о што су "Картели дроге", умисле, свака екипа менаџера овде има неког умишљеног Ескобара. Садашње менаџерисање не може да постигне већи степен него што јесте, што се тиче опојности од лове.

Ваше мишљење о продаји играча вашим ривалима?

 Један Чава је морао бити продат, само ако десет играча оде на позајмицу, а ја вам дајем сигурну, проверену информацију, да тај Чава, ти који су га купили, могли су да га виде сваки дан на тренингу како су хтели и кад су хтели. То вам је одговор на степен менаџерисања који влада у Раду. Кажите ми и једног правог менаџера на западу, чак и Фаљија Рамаданија, када је продао недужног играча? Мени је познато да је Торес продат за милионе, и зарадили су они који су га продали и он.

И за крај ваше предвиђање о будућности?

 У Београду још не постоји организовано менаџерисање, и сада, поготово сада какво је време и каква је ситуација, све говори да никад неће ни бити. Јер менаџери мора да науче да поштују једни друге, и да поштују себе.

..

« назад на вести