home

14. август 2007.

Нова сезона, нови закон, стара репресија...

Акција навијача Рада...


Поводом најновије иницијативе владе Србије, политичара Србије, полиције Србије, "угледних" спортских радника Србије, "новинара" Србије и доброг дела јавности Србије, а у вези спречавања насиља на спортским приредбама, навијачи Рада су покренули акцију "Насиље је глупост".
Циљ ове акције је да се едукацијом млађих навијача, у догледној будућности, наша спортска борилишта претворе у америчке арене, где ће сви гледаоци са кокицама у рукама, моћи на миру да уживају у квалитету нашег фудбала. Циљ је такође да се пажња јавности скрене са малверзација у спорту и малверзација у држави, са продаје Косова и Метохије, и глади огромне већине становништва. Циљ је да се оградимо од хулигана, који својим понашањем спречавају боље сутра земље Србије. Циљ је да акција допринесе несметаној продаји играча као да је у питању бело робље, да се фудбалски моћници несметано богате на сумњиве начине, да могу несметано да рекетирају мање од себе. Циљ је да се такође допринесе томе да наши спортски радници могу несметано да купе још један клуб више, још једну кладионицу више, да наместе још једну европску утакмицу, да наместе без проблема још једну утакмицу домаћег првенства по систему три за три.
Да није смешно било би жалосно. У држави у којој је огромна већина становништва на ивици егзистенције, у држави у којој влада бела куга, у држави где тајкуни несметано за један динар купују фабрике које су тешком муком саградили сви грађани Србије, у држави где је најуносније занимање бити политичар- навијачи су проблем број један. У држави у којој да би постао министар полиције треба да имаш потврду да си привођен као лопов, због упаљене бакље се иде у затвор на дуже време. А шта је са политичким скуповима странака садашњих властодржаца? На тим местима бакља не може да угрози безбедност људи? Како је могуће да се на таквим окупљањима пале бакље у знак подршке страначкој припадности? Двоструки аршини или нешто друго?
А шта тек да радимо са председником Фудбалског Савеза Србије који са собом носи ватрено оружје за које нема дозволу? Како такви људи могу да буду угледни спортски радници? Како је могуће да људи од угледа у спортском животу (неки од њих сада већ покојни под неразјашњеним околностима) могу да износе из земље баснословне новчане износе које су стекли сумњивим пословима?
Шта тек рећи о новинарима? О тим корумпираним сподобама које се продају за још један бесплатан аранжман на евро такмичењима или мрвицу шведског стола на конференцијама које организују спортска друштва и институције. Шта рећи о тим послушницима и слугама у сваком режиму? Шта рећи о марионетама које страначке припадности постављају на позиције са којих обмањују јавност и тиме скрећу пажњу са много битнијих ствари у овој држави?
Докле ће у овој земљи већа застава, барјак, мегафон и бубањ бити окарактерисано као оружје? Барјаци на политичким скуповима могу да се вијоре, а на спортским приредбама не могу зато јер представљају могућу претњу нечијој безбедности? Докле ће неправда у овој земљи бити закон?
Желе да нам одузму једино што нам је преостало- СЛОБОДУ. Слободу да вичемо колико нам воља, слободу да осетимо само нама познато задовољство и страст, слободу да изразимо своје мишљење, слободу да свој живот водимо онако како ми желимо а не како нам они одређују.
Без обзира на ваше законе, ваше лисице, ваша хапшења, ваше намештене поступке, ваше неправде- НЕЋЕМО СТАТИ!!!

« назад на вести