home

12. фебруар 2012.

Пијачни барометар

Ексклузиван интервју са генералним директором Небојшом Лукићем

 Господине Лукићу, како оцењујете досадашњи биланс пијачне размене на нашем тржишту?

 Па, мислим да у условима глобалне кризе морамо да будемо задовољни. Сведоци сте целокупних промена у друштву, пре свега куповна моћ је опала, затим поврће није родило у онаквој мери како смо ми у руководству Рада очекивали, и поврх свега, овај мраз је покварио све планове које смо имали за наредни период, тако да и онај кромпир који смо тешком муком набавили пре месец два, а рачунали смо на њега, морали смо да продамо пре недељу дана.

 Кажете да временски услови не погодују даљој робној размени између највећих добављача Црвене Звезде и Партизана, као и истакнутих фирми из Јужне и Северне Кореје, Кине и Азербејџана? Како се прилагодити датим условима?

 А слушајте, нема предаје, то је свето правило на свакој тезги. Ако си се добро утоплио, имаш воље да ујутро заузмеш тезгу и самим тим "пол" позицију, онда нема зиме. Дуга традиција моје породице је нешто што рађа педигре, а са добрим педигреом, можеш и најлошији лук и цвеклу да уваљаш коме хоћеш, само је битно одиграти у датом моменту добру игру.

 Споменули сте пре пар дана да се француски и азербејџански лук добро котира на тржишту?

 Апсолутно, ни не стигнемо да га извадимо из гајбица, а оно већ стигне наруџбина за њега. А и да није тако, знате како ми то у професионалном жаргону кажемо: За добру свињу нема лоших помија.

 Главни инвеститор господин Стојић је задовољан вашим ангажманом?

Па мислим да конкретни резултати више говоре о томе. Позиционирали смо се на тржишту, успоставили контакте са свим релевантним међународним пијацама, поврће долази и одлази, и то је најбитније, да гајбице нису празне и да роба не трули у магацину. 

..

« назад на вести