home

15. мај 2008.

Законом ограничено кретање...

После утакмице у Младеновцу, и на гостовању у Новом Пазару, полиција је забранила улаз у град и уставом загарантовану слободу кретања.

 По први пут на нашим просторима полиција је забранила групи да присуствује утакмици. Чини се невероватно али МУП Србије је забранио да група буде присутна у Младеновцу. Најсналажљивији су успели да дођу до стадиона и присуствују утакмици. Иако ништа није наговештавало у данима пре да ће тако нешто да се догоди, полиција је узела устав у своје руке и забранила присуствовање том мечу. Одлука да се по први пут једној групи забрани гостовање (а да то није гостовање у једном граду у Рашкој области) је донета у централи полиције у Београду.

 Група такође није присуствовала мечу у Новом Пазару јер није успела да се пробије кроз обруч полицијских блокада који је био постављен око ширег подручја Новог Пазара и Рашке области. Група је из једног правца успела да прође 2 блокаде са контролним пунктовима али опет се није могло до коначне дестинације.

 Притисак полицијских и правосудних органа траје већ дуже времена а појачао се након серије натписа у дневној штампи о тортури коју су доживели ухапшени у случају "Пирот". Забранити кретање било ком грађанину републике Србије је најблаже речено скандал. После забране качења српских симбола изгледа да се приближавамо новом времену модерне диктатуре.

 Нећемо Стати...

« назад на вести